כללים לכתיבת עבודה סמינריונית עיונית

כתיבת עבודה סמינריונית דורשת השקעה רבה. לפני שניגשים למלאכה המרובה שהיא דורשת, כדאי לוודא את מראש את הדרישות הספציפיות לכתיבת העבודה, אשר משתנות מפקולטה לפקולטה ומתחום לתחום. כתיבת עבודה סמינריונית עיונית מחייבת עמידה בדרישות שונות מאלו של עבודה סמינריונית מחקרית, הנעשית לרוב בתחומי מדעי החברה או המדעים המדויקים. 

מהי עבודה סמינריונית עיונית

עבודה סמינריונית עיונית היא עבודה אקדמית המבוססת אך ורק על ספרות מחקרית בנושא מסוים. סמינריון עיוני לא כולל עבודת תצפית או איסוף נתונים סטטיסטי מנבדקים, כפי שמקובל במחקר אמפירי או במחקר כמותי.המחקר נעשה תוך קריאה בחומרים עיוניים תיאורטיים, ומעלה השערה או טענה שמבקשת לסתור או להרחיב אותם בדרך חדשה ומקורית. כמו כן, המחקר סוקר תיאוריות שונות בנושא כלשהו, ויכול להכיל גם איסוף נתונים ביחס למקרה ספציפי שאותו בוחנים (כגון קבוצה ממוקדת מאוד של נבדקים). עם זאת, ליבה של העבודה הוא כאמור עיוני, ועל כן החשיבות שלו היא להרחיב את המחקר התיאורטי הקיים ולהעניק לו נקודת מבט חדשה.

מבנה העבודה 

שער – שער העבודה יכלול את שם המוסד (האוניברסיטה או המכללה), שם הפקולטה והחוג, שם הקורס ושם המרצה, שם הסטודנט ומספר ת.ז, כותרת המחקר (לרוב מדובר בשאלת המחקר הממוקדת שנוסחה ואושרה) ותאריך ההגשה. 

תוכן עניינים – תוכן עניינים יובא בעמוד הראשון של העבודה ולאחר עמוד השער. תוכן העניינים יציג את ראשי הפרקים של העבודה ואת מספר העמוד שבו מתחיל כל פרק. כדאי וחשוב להקפיד על תוכן עניינים אוטומטי אשר נותן לעבודה נראות טובה ומשדר מקצועיות. 

מבוא – המבוא אמנם מגיע בתחילת העבודה, אולם למעשה מומלץ לכתוב אותו לאחר כתיבת העבודה. המבוא אמור להעניק לקורא מושג ראשוני על מה אתם הולכים לבחון במסגרת העבודה, באיזה שיטת חקירה אתם הולכים להשתמש ולמה, וכן את ההשערות שלכם לגבי המסקנות שיגיעו בסופו. 

סקירת ספרות – סקירת הספרות של כל עבודה סמינריונית עיונית היא שונה, וחשוב שתשקף את האופן שבו אתם הולכים לבחון את שאלת המחקר שלכם. חשוב שהפרקים השונים יכללו סקירת ספרות רלוונטית לנושא העבודה, בחינת מושגים ספציפיים והצגתם התיאורטית, השוואות בין טענות תיאורטיות שונות, דיון ביקורתי על תיאוריות נבחרות וכדומה. 

סיכום – פרק הסיכום של העבודה יכלול תמצית של כל העבודה בראיה לאחור ודיון ביקורתי על מתוך העבודה בהקשר של שאלת המחקר. חשוב לשים לב שהסיכום לא אמור רק לסכם את כל מה שכבר כתבתם, אלא להציג את הסוגיה שבחנתם באופן שבו יש לכם מסקנות חדשות לגביו ולהכריע בשאלת המחקר. כמו כן, מקובל בסיכום גם להציג רעיונות נוספים שיש לכם בנוגע להמשך המחקר – איזה עוד שאלות הוא פותח ואיך ניתן להמשיך ולחקור את הסוגיה שבחנתם במחקר המשך. 

ביבליוגרפיה – ישנן מספר שיטות אקדמיות, לכל אחת מהן כללים אחרים, לכתיבת ביבליוגרפיה. על כן חשוב להתעדכן בשיטה הנדרשת בתחום האקדמי שלכם ולהתעדכן בכללים הנדרשים. במדעי החברה נהוג לכתוב בשיטת ה- APA , במדעי הרוח ניתן לכתוב בשיטת ה- MLA ואילו במשפטים יש לכתוב לפי כללי הציטוט האחיד. קיימים שיטות נוספות כגון שיקגו (Chicago) ואחרות, אולם הם פחות נפוצות. 

זקוקים לכתיבת עבודה סמינריונית ו/או עבודה אקדמית? חברת Write2Me מתמחה בכתיבת עבודות סמינריונית ועבודות אקדמיות. החברה הוקמה על מנת לתת מענה הולם באיכות הגבוהה ביותר לצרכים של סטודנטים במגוון תארים אקדמיים. אנו שמים דגש רב בעבודות שלנו על מקוריות, עמידה בלוחות זמנים ודיסקרטיות מלאה. פנו אלינו עוד היום באתר או בטלפון: 072-3222762.

צריכים עבודה אקדמית?

קבלו עבודה 100% מקורית, שנכתבה ע”י כותב מצטיין. החזר כספי מובטח

* בהשארת כתובת מייל הנך מאשר קבלת הודעות ודיוורים שונים מהאתר לרבות מבצעים, טיפים והצעות שיווקיות