ממ”ן 14 באקונומטריקה

כל מי שעושה תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטה הפתוחה הגיע בסופו של דבר לקורס “מושגי יסוד באקונומטריקה 10284″. במסגרת הקורס לומדים את הבסיס לאקונומטריקה, איך נראים מודלים ברגרסיה, רגרסיה מרובת משתנים ובעיות שונות באמידה.בסוף הקורס יש ממ”ן חובה – ממ”ן 19.

ממ”ן 19

במסגרת ממ”ן 19 נדרש הסטודנט לבצע עבודה מקיפה באקונומטריקה על אחת המניות הדואליות בארץ (מניות של חברות שנסחרות גם בארץ וגם בחו”ל כמו: טבע, סלקום וכדומה). הממ”ן עצמו מקיף את כל החומר הנלמד בקורס – ניסוח השערות, אמידת מודלים תחת הנחות שונות, מקדמי הסבר מתקוננים, מגמות על פני זמן, מתאמים סדרתיים, מולטיקוליאנריות, הטרוסקדסטיסיות ועוד. בשביל לפתור את הממ”ן הזה נדרש הסטודנט להפגין ידע ובקיאות רבה בכל התחומים שהוזכרו.

החלקים שנכללים בממ”ן 19 הם: סקירה על החברה, יבוא הנתונים מהבורסה בתל אביב, המחשות גראפיות, מודל ה-CAPM, אמידת מודלים תחת הנחות שונות, מקדמי ההסבר המתוקננים, מגמה על פני זמן, מתאם סדרתי הטרוסקדסטיות , מודל ה- LOGIT, מולטיקולינאריות, יבוא הנתונים על המניה מהבורסה בניו יורק, המחשות גראפיות של הסדרות העתיות בתל אביב ובניו יורק, הקשר בין מחירי המניה בתל אביב ובניו יורק, וביבליוגרפיה. 

אם כל זה לא מספיק, כל הממ”ן מבוצע על תוכנת גרטל (gretl) שהיא תוכנה חינמית וחופשית עם ממשק משתמש ידידותי. אמנם השימושים שהסטודנט מתבקש לבצע בקורס הם לא הכי בסיסיים, מי שמתמצא בעולם המחשבים ויש לו גישה טובה לטכנולוגיה יכול למצוא את עצמו עם התוכנה דיי מהר.

בפוסט הבא אני אתן כמה טיפים על איך לעשות את ממ”ן 19 באקונומטריקה.

צרו קשר עוד היום לקבלת הצעת מחיר ולהתרשמות

צריכים עבודה אקדמית?

קבלו עבודה 100% מקורית, שנכתבה ע”י כותב מצטיין. החזר כספי מובטח

* בהשארת כתובת מייל הנך מאשר קבלת הודעות ודיוורים שונים מהאתר לרבות מבצעים, טיפים והצעות שיווקיות