בחלק גדול מהמקרים סטודנטים באוניברסיטה הפתוחה נדרשים להגיש עבודות פרה סמינריון במהלך הקורסים המתקדמים אותם הם מבצעים. קיימת דרישה לעבודות פרה סמינריונית בקורסים רבים, כגון: ניהול הפרסום, מוסר ועסקים, ניהול אסטרטגי, ניהול בין-לאומי, שיוויון הזדמנויות ואיסור הפליה בעבודה, דיני חוזים, ביטחון סוציאלי, דיני עבודה, יחסי עבודה ועוד.
פרה סמינריון, כשמו כן הוא, מציין עבודה קדם סמינריונית. במסגרת העבודה הסטודנטים סוקרים נושא מסויים במסגרת מצומצמת של 8-11 עמודים. הפרו”ס כולל הסתמכות מועטה יחסית על מאמרים אקדמיים (בד”כ 5-8) ונדרש להיות על אחד מנושאי הקורס. ניתן לעשות שימוש בעבודת הפרה סמינריון בשלב מאוחר יותר בעבודה הסמינריונית.
צרו קשר לקבלת עזרה בכתיבת פרה סמינריון
השלב הראשון בכתיבת הפרה סמינריון הוא כתיבת הצעת המחקר. בעוד בד”כ המרצה של הקורס והתכנים מאפשרים מציאת שאלת מחקר רלונטית בנקל, אולם כתיבת ההצעה עשויה להיות אתגר גדול יותר שכן קיימים קריטריונים שונים לבחירת המאמרים האקדמים. קיימים קורסים בהם יש דרישה למאמרים אקטואליים שנכתבו במהלך השנים האחרונות, כמו גם דרישה שהמאמרים יהיו מתוך מגוון מצומצם של כתבי עת מסויימים בהתאם לתחום. בקורסים משפטיים כמו “שיוויון הזדמנויות ואיסור הפליה בעבודה” יש דרישה לא פשוטה למקורות אקדמיים מבוקרים. הקושי הרב הוא להבחין מהם המקורות המבוקרים לעומת המקורות שאינם מבוקרים. עוד בנושא ניתן לקרוא בפוסט על חיפוש מאמרים.
כללי ציטוט של המאמרים השונים עשויים גם הם להכביד ולהשפיע על הציון העבודה. ברוב העבודה יש צורך לאזכר לצידה של כל פסקה את המקור עליו מסתמכים. כללי הציטוט עשויים להשתנות בין העבודות השונות. ברוב הקורסים ניתן להסתפק בכללי ציטוט של ה-APA, אולם בקורסים משפטיים צריך להסתמך על כללי איזכור משפטיים שונים המותאמים באופן ייחודי לכתיבה משפטית.
לאחר כתיבת הצעת המחקר ואישורה על ידי המרצה כל שנותר הוא לכתוב את הפרה סמינריון. אין דרך קלה לכתוב סמינריון. תמיד עדיף להתחיל בקריאה והבנה של הנושא באופן פשוט וקל מאתרים לא אקדמים כמו וויקפדיה ואתרי אקטואליה שונים. לאחר מכן יש להמשיך בקריאה של התכנים האקדמיים השונים. תוך כדי קריאה כבר תוכלו להבין מה הולכים להיות ראשי הפרקים בעבודה. בד”כ, ובדומה לעבודה סמינריונית, עדיף להקדיש פרק של 1-2 עמודים לרקע כללי על הנושא הכולל התפתחויות היסטורית וסקירה של ספרות אקדמית בנושא. לאחר מכן נמשיך ולסמן פרקים רלוונטיים בהתאם לנושא העבודה. עדיף לסמן ולמרקר תוך כדי קריאה את הקטעים שעשויים להיות רלוונטיים לעבודה. בשלב הבא כל שנותר הוא לסכם את הקטעים הרלוונטים בכל פרק, תוך כדיי יישום של החומר הנלמד במהלך הקורס.
את המבוא של העבודה והסיכום כדאי ומומלץ לכתוב בסיום העבודה, לאחר שיש הסתכלות מלאה על מבנה העבודה, האתגרים, הקשיים והמסקנות אליהם הגענו במהלך ביצוע העבודה. המבוא משמש כמעיין פרומו לקראת הבאות (עם לא מעט ספויילרים) ואילו הסיכום סוקר את העבודה כולה ומשמש כמעיין תקציר של כל מה שנכתב בנוסף לתובנות השונות.
בהצלחה!